Hund- och kattpensionat i Malmö

Vi på Hjorthögs Gård

Lite om oss och gården

Sofia & Micael heter vi som driver Hjorthögs Gård. Vi tog över gården i oktober 2011 och har sedan dess påbörjat en helrenovering av bostadsdelen som byggdes någon gång i slutet av 1800-talet. Vi har fortfarande mycket jobb framför oss men också i åtanke att vi faktiskt köpt en av Malmös vackraste gårdar!

På gården har vi ett häststall med 10 boxar varav samtliga är upptagna av trevliga hästar och hästägare. En trevlig stämning i stallet möter oss dagligen! 
Vår kattavdelning ligger ovanför häststallet. Här är det lugnt och skönt och katterna har verkligen möjlighet att koppla av mellan lekstunderna. Vi har inga uteavdelningar och på så sätt minskar risken att våra kära vänner blir smittade av någon sjukdom från de många vildkatter som lever vilt i Malmö med omnejd.
Sofia har gått en utbildning om kattbeteende samt praktiserat på Djurens Vänner i Aggarp för att lära sig mer om dessa spännande djur.

I hundstallet finns det gott om plats! Vi har två olika stall med ett antal boxar i varje stall. Hundarna stör inte katterna eller tvärtom.Det finns godkända boxar i olika storlekar och vi försöker att hitta den box som passar just er hund bäst. Det finns också ett antal flerhunds boxar där hundarna bor två eller fler beroende på storlek och tycke. Möjlighet att bygga fler finns men det känns som om det idag är alldeles lagom storlek enligt vårt sätt att bedriva hunddagis verksamhet. Vi eftersträvar att ha det i lagom skala där vi har tid och möjlighet att individanpassa vistelsen efter hundens behov. 
Sofia har utbildat sig till hunddagisföreståndare och läst ämnen som flockliv, stresshantering, etologi, smittskydd, sjukdom, första hjälpen, problemhundar m.m. Våra egna hundar Simon & Tomas, blandraser mops och shitzu är de som bestämmer på gården!

Micael är fastighetstekniker i botten och jobbar nu med djuren på gården. På eftermiddagarna och kvällarna renoverar han mest i bostadshuset. Våra tjejer Alva 11 år och Meja 8 år är våra små hjälpredor i stallarna, och hjälper oss med såväl hundar, katter och hästarna.